Juvet Landscape Hotel. Ландшафтний готель Juvet.

Olex

Juvet Landscape Hotel розташований в Valldal, недалеко від міста Åndalsnes в північно-західній Норвегії.

Архітектори Jensen & Skodvin створили ландшафтний готель гармонійно поєднаний з природнім середовищем. Juvet Landscape Hotel - зустріч незайманої норвезької природи, історії, культури з сучасною архітектурою.

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/09_architecture_cBRY-1.jpg

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/12_architecture_cBRY-1.jpg

Перший у Європі ландшафтний готель розташований на стрімкому природньому рельєфі поблизу ріки, серед скель і лісів. Тут, в маленькому селищі, в сільській Норвегії сучасна архітектура торкається природнього ландшафту та йде нога в ногу з місцевими традиціями будівництва і стародавніми ремеслами.

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/30_architecture_c-1.jpg

Подорожуючих туристів приваблює розташований неподалік у глибокій ущелині незвичайної краси водоспад “Gudbrandsjuvet”.

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/utendors.jpg

Задум будівництва ландшафтного готелю - це можливість експлуатувати захоплюючі дух пейзажі з мінімальним втручанням в природнє середовище. Замість будівництва звичайного великого готелю, ідея архітекторів полягала в тому, щоб розподілити номери по всьому ландшафту в невеличких індивідуальних будинках. Як результат з’явились дев’ять маленьких будиночків - кубиків “на ходулях” зі скляними стінами, з яких перед відпочиваючими відкривається неперевершений краєвид на річку, гірські хребти, внутрішнє подвір’я або ущелини внизу.

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/26_architecture_c-1.jpg

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/39_architecture_c-1.jpg

Готель був побудований в два основних етапи. Сім будинків і окрема будівля спа-території були побудовані на першому етапі з 2007 по 2010 рік. В ході другого етапу, з 2012 по 2013 рік, були добудовані ще два будинки. Загальний підхід подібний, однак два нові будинки були збудовані більш витонченою і більш простішою мовою архітектури та технології.Всі будинки відрізняються в плануванні та конструкції відповідно до рельєфу місцевості та розташування дерев, а також задля найкращих краєвидів з номера. При зведенні будинків не було необхідності руйнувати чи змінювати ландшафт, оскільки будинки вбудовували в існуючий природній рельєф.

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/10_architecture_cBRY-1.jpg

Кожен вигляд з номера є “приватним”, тому фіранки чи гардини відсутні. Архітектори хотіли надати номерам відкритості простору, поєднати з оточуючими пейзажами крізь велику скляну стіну.Кожен будинок має одну або дві стіни, які є повністю зі скла. Завдяки ретельному вибору розташування, кожен будинок має свій власний “ексклюзивний” вигляд на оточуючий пейзаж, який змінюється в залежності від сезону, погоди і часу доби.

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/03_architecture_cBRY-1.jpg

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/14_architecture_cBRY-1.jpg

Конструкції перших семи номерів будувалися з масивного дерева і без зовнішньої теплоізоляції, тому будинки призначені тільки для літнього відпочинку. Кожен будинок опирається на 40-мм масивних сталевих стрижнях пробурених в скелі. Скло в дерев’яних рамах закріплене за допомогою стандартних металевих профілів, використовуючи довші виступаючі краї, щоб збільшити зовнішню площину скляної поверхні.

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/01_architecture_c-1.jpg

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/36_architecture_c-1.jpg

Інтер’єри будинків витримані в темних тонах, тим самим акцентуючи увагу на пейзажах. Стіни оброблені прозорою олією з додаванням темних пігментів для того, щоб мінімізувати відображення внутрішніх поверхонь стін на склі. Полиці, лавки і столик виготовлено з тих самих масивних дерев'яних елементів для підтримки певної монотонності, яка поєднується зі складними природними краєвидами і зводить візуальну присутність в інтер'єрі до мінімуму. В маленькій ванній кімнаті інтер’єр тепло-гарячий, сонце світить навіть взимку!

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/34_architecture_c-1.jpg

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/38_architecture_c-1.jpg

Місцем купелі та відпочинку є затишна і відновлююча сили спа-територія, вбудована в скелястий грунт неподалік ріки, невидима ззовні, а до неї лише декілька кроків. Тут приємно відпочивати після катання на нартах або прогулянки, або ж навіть після довгої подорожі.Спа-територія виконана з темного бетону, а невеликі кімнати пофарбовані в яскраві кольори, щоб викликати в уяві враження перебування у печері. Вся фронтальна частина довжиною 15 метрів виконана зі скла і має вигляд на річку, що в'ється під Juvet Hotel. Так річка люб'язно вітає нас тут на своїй дорозі до фьорда за 15 кілометрів звідси!

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/Juvet-Landscape-Hotel-in-Gudbrandsjuvet17.jpg

tl_files/blogfiles/juvet_hotel/31_architecture_c-1.jpg

 

Існує в світі щось по своїй суті розкішне, а разом з тим і самотнє.

 

 

Назад